Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 9 martie a.c., capela Sfinţii 40 de Mucenici a Catedralei din municipiul Brăila şi-a serbat hramul. A fost o zi de mare bucurie duhovnicească pentru comunitatea persoanelor hipoacuzice şi cu diverse dizabilităţi care participă la Sfânta Liturghie şi primesc asistenţă religioasă în cadrul acestui sfânt locaş.

Ca de fiecare dată, şi anul acesta, au fost prezenţi membrii Asociaţiei „Trebuie” (persoane cu handicap fizic), ai Asociaţiei Surzilor din Brăila, copiii de la Şcoala gimnazială nr. 4, precum şi alţi numeroşi credincioşi, care  au participat la săvârşirea Sf. Liturghii a Darurilor mai înainte Sfinţite.

Bucuria zilei a fost amplificată prin participarea la eveniment a PS Episcop Casian al Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi, arătând importanţa slujirii şi comuniunii cu semenii aflaţi în nevoi. Cu ocazia acestui eveniment, a fost prezentat preotul Adrian Vanghele, cel care va avea misiunea de a acorda asistenţă religioasă persoanelor hipo-acuzice şi cu diferite tipuri de handicap din municipiul Brăila. La sfârşitul cuvântului de învăţătură, PS Episcop a purtat un dialog cu micii învăţăcei, privitor la folosul orei de religie şi la participarea acestora la sfintele slujbe din biserică, alături de părinţi.

De asemenea, a fost vizitat şantierul complexului misionar, cultural şi filantropic al Catedralei „Naşterea Domnului” din Brăila,  aşezământ care va fi dotat cu spaţii pentru cantina socială în care servesc masa zilnic 100 de persoane (aflată în prezent la demisolul actedralei), pentru programele de cateheză a copiilor şi tinerilor, un amfiteatru cu o capacitate de 200 de persoane pentru conferinţe şi întruniri. Lucrările la acest aşezământ sunt într-o fază avansată şi există speranţa ca, prin sprijinul primit de la autorităţile locale şi din partea unor binefăcători brăileni.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook