Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În calendarul activităţilor şcolare, ora de Religie beneficiază, începând cu acest an, de organizarea la nivel naţional a unei Olimpiade pentru această diciplină.

În cadrul Colegiului Naţional „Vasile Alexandri” din municipiul Galaţi şi, respectiv, la Şcoala Gimnazială nr. 2 din municipiul Brăila s-a desfăşurat în ziua de sâmbătă, 21 martie 2009, faza judeţeană a Olimpiadei la disciplina Religie, pentru clasele VII-XII. La acest concurs au luat parte peste 400 de elevi de la şcolile din cele două judeţe ale Episcopiei Dunării de Jos, care au parcurs fazele intermediare, dovedind atât o bună asimilare a învăţăturii de credinţă creştin-ortodoxe, cât şi râvnă pentru transpunerea acesteia în propria viaţă.

Preasfinţitul Episcop Casian al Dunării de Jos s-a întâlnit, în amfiteatrul Colegiului „Vasile Alexandri” din Galaţi, cu elevii participanţi la concurs, pe care i-a binecuvântat şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute până acum. De asemenea, PS Sa a accentuat şi i-a îndemnat pe tineri să se implice în viaţa bisericii parohiale prin participarea la sfintele slujbe, la programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor”, precum şi la activităţile de sprijinire a persoanelor aflate în suferinţă.

Eparhia Dunării de Jos va oferi tuturor elevilor prezenţi la faza judeţeană o diplomă de participare.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook