Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul Episcopiei Dunării de Jos, se derulează patru noi proiecte de asistenţă socială şi consiliere psihologică pentru copii şi vârstnici. Noile centre vor funcţiona în municipiul Galaţi, iar de serviciile acestora vor beneficia 140 de persoane.

Trei centre vor fi destinate copiilor proveniţi din familii ai căror membri sunt plecaţi să muncească în străinătate, precum şi din familii sărace. În serviciile oferite, ai căror beneficiari vor 90 de copii, sunt cuprinse programe educaţionale, consiliere psihologică şi asistenţă socială, dar şi mâncare servită la cantinele ce vor fi deschise.

Un centru va fi destinat persoanelor vârstnice, care vor primi consiliere psihologică şi socială, iar persoanele cu venituri reduse vor beneficia de servicii medicale. De asemenea, îngrijirea şi menajul la domiciliul acestora va fi realizat, o dată pe săptămână, de către personalul centrului. De serviciile acestor centre vor beneficia 50 de bătrâni, care vor avea la dispoziţie şi o sală de club, unde vor putea socializa şi petrece timpul liber.

Valoarea totală a investiţiilor se ridică la suma de 4.000.000 ron. Proiectele au fost iniţiate de Sectorul social-misionar al Centrului eparhial din Galaţi, în colaborare cu Consiliul Municipal, cu finanţare de la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Familiei şi din proiecte PHARE.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook