Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Duminica Sfintei Cruci, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, în cadrul Protoieriei Covurlui, potrivit calendarului filantropic din Postul Mare, 15 parohii au desfăşurat activităţi socio-caritative la patru instituţii socio-medicale din zonă: Centrul Medico-Social Pechea, Spitalul Municipal Tecuci, Spitalul-cămin Iveşti şi Spitalul de psihiatrie Găneşti.

După oficierea Sfintei Liturghii din această duminică, preoţii, împreună cu câţiva enoriaşi, au mers la aceste instituţii, unde au săvârşit Taina Sfântului Maslu şi slujba Aghezmei. La finalul slujbelor săvârşite au avut loc convorbiri duhovniceşti cu cei asistaţi din aceste instituţii şi au fost stropite cu agheazmă dormitoarele şi toate saloanele din aceste instituţii. La sfârşit, preoţii au oferit celor 285 de asistaţi pachete cu alimente şi îmbrăcăminte în valoare de 7.745 de lei.

„Aceste activităţi filantropice s-au desfăşurat cu binecuvântarea Preasfinţitului Casian al Dunării de Jos, pentru a uşura şi întări purtarea crucii personale a celor aflaţi în suferinţă din aceste instituţii şi pentru a-L simţi cât mai aproape pe Dumnezeu. Dialogurile purtate cu aceşti oameni ne-au dezvăluit nevoia de socializare, precum şi setea lor de a primi harul lui Dumnezeu revărsat prin Sfintele Taine şi ierurgii. A fost o experienţă unică şi pentru fiecare preot în parte, dar şi pentru membrii din consiliile şi comitetele parohiale care au participat la acest eveniment. Aceste acţiuni filantropice din protoieria şi din eparhia noastră vor continua pe toată durata Postului Sfintelor Paşti şi, astfel, nădăjduim să aducem şi noi un dram de mângâiere celor bolnavi şi aflaţi în prag de încercercare. Toate aceste acţiuni ale noastre sunt extensii ale activităţii sociale din cadrul Centrului Eparhial şi, totodată, nu s-ar fi putut realiza fără osârdia preoţilor din protoierie şi a credincioşilor cu inimă bună“, ne-a declarat Părintele protopop Ionuţ Glăvan.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook