Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 10 martie 2012, la Liceul Teoretic „Dunărea” din judeţul Galaţi și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Brăila s-a desfăşurat Olimpiada de Religie - faza judeţeană, la care au participat elevi  ai claselor VII-XII din judeţele Galaţi şi Brăila.

Evenimentul didactic şi cultural-misionar a fost organizat de Inspectoratele Şcolare Judeţene din Galaţi şi Brăila în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos. Această olimpiadă s-a dovedit a fi un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea activă a lor la disciplina religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate, în procesul didactic şi instructiv-educativ.

S-a remarcat o emulaţie deosebită și o creştere semnificativă a numărului de participanţi, atât din mediul urban cât şi din mediul rural, la faza premergătoare celei judeţene fiind înscriși peste 1.400 de elevi. Dintre aceștia, 298 de elevi din judeţul Galaţi şi 295 de elevi din judeţul Brăila, proveniţi din peste 100 de şcoli şi licee din cele 2 judeţe ale eparhiei s-au  calificat pentru etapa de astăzi a olimpiadei.

Subiectele au fost elaborate de către o comisie de profesori metodiști, pe baza programei anuale de studiu, pentru fiecare judeţ în parte. Comisia de supraveghere a fost alcătuită din profesori de alte discipline

Concursul va desemna participarea la faza următoare, cea naţională, a Olimpiadei de Religie, etapă ce se va desfăşura la începutul lunii aprilie la Oradea.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook