Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În prima zi a lunii martie, în cele două municipii marii ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat Olimpiada de Religie - faza judeţeană, la care au participat elevi  ai claselor VII-XII din judeţele Galaţi şi Brăila.

În contextul proclamării anului 2014 ca „An omagial al Sfinţilor Martiri Brâncoveni“, Olimpiada din Galaţi s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială Nr 7 „Constantin Brâncoveanu“ din municipiu.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos care, după un scurt moment liturgic, a vizitat elevii în sălile de concurs, binecuvântându-i şi încurajându-i pe fiecare.

Această olimpiadă s-a dovedit a fi un bun prilej de a evidenţia activităţile elevilor şi participarea activă a lor la disciplina religie, precum şi implicarea exemplară a profesorilor de specialitate, în procesul didactic şi instructiv-educativ.

Subiectele au fost elaborate de către o comisie de profesori metodişti, pe baza programei anuale de studiu, pentru fiecare judeţ în parte. Comisia de supraveghere a fost alcătuită din profesori de alte discipline.

La Brăila, Olimpiada de Religie s-a desfășurat la Colegiul Sanitar „Ana Aslan“ din municipiu, pc pr. Lucian Petroaia, vicarul administrativ, participând ca delegat eparhial.

S-a remarcat o prezenţă deosebită la această ediție a Olimpiadei de Religie, la faza premergătoare celei judeţene fiind înscriși peste 1.200 de elevi.

Dintre aceștia, 385 de elevi din judeţul Galaţi şi 273 de elevi din judeţul Brăila, proveniţi din peste 100 de şcoli şi licee din cele 2 judeţe ale eparhiei s-au  calificat pentru etapa de astăzi a olimpiadei.

Activitatea didactică şi cultural-misionară a fost organizată de Inspectoratele Şcolare Judeţene din Galaţi şi Brăila în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook