Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Sectorul social-filantropic a organizat, în data de 14 martie a.c., la Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Spiridon“ din Galaţi, întrunirea duhovnicească a preoţilor slujitori în spitale, aziluri, penitenciare şi armată, din cuprinsul Eparhiei.

Programul a debutat cu savârşirea Sfintei Liturghii a Darurilor Înainte Sfinţite în capela „Sf. Gheorghe“, situată în curtea instituţiei sociale.

Lucrările propriu-zise, aşezate sub genericul „Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfintei Împărtăşanii – Taina iertării şi Taina comuniunii“, au fost prezidate Chiriarhul Dunării de Jos.

Întrunirea a continuat cu prezentarea Regulamentului privind asistenţa religioasă în Armata României şi a programelor moral-religioase „Cuvântul care zideşte“ şi „Lăudaţi pe Domnul!“.

În cadrul dezbaterilor au fost prezentate referate la temă punctate de scurte intervenţii la subiect, după care au fost abordate probleme specifice privind, retrospectiv şi perspectiv, activitatea preoţilor din slujirea socială.

La final, preoţii capelani au oferit persoanele vârstnice mici daruri de suflet şi i-au încurajat în suferinţele lor.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook