Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pe întreaga perioadă a Postului Mare, preoţii şi credincioşi Eparhiei Dunării de Jos iniţiază şi realizează multiple activităţi pastoral-misionare şi social-filantropice îndreptate către semenii aflaţi în suferinţă.

În acest context, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian al Dunării de Jos, în data de 27 martie a.c., preoţii din localitatea gălăţeană Pechea (Protoieria Covurlui), dar şi din parohiile învecinate, au săvârşit Sfânta Liturghie, după care au oficiat slujba Sfântului Maslu în curtea Centrului Medico-Social din localitate, în prezenţa persoanelor asistate şi a credincioşilor participanţi.

După cuvenita ungere cu untdelemn sfinţit, celor prezenţi le-a fost oferit ultimul număr al periodicului eparhial ”Călăuza ortodoxă”, iconiţe şi pliante cu principalele învăţătături despre Taina Sfintei Spovedanii şi Taina Sfintei Euharistii.

Programul liturgic a fost prelungit într-o o activitate social filantropică îndreptată spre cei 47 de asistați instituţionalizaţi din cadrul Centrului.

În urma unei colecte organizată în 13 parohii, sub atenta coordonare a pc protoiereu, au fost achiziţionate şi oferite persoanelor asistate un număr de 47 noptiere, în valoare de 3.800 lei.

Cu ajutorul voluntarilor din parohii acestea au fost transportate şi aşezate în saloanele instituţiei socio-medicale.

În cadrul centrului pc pr. Cătălin Vătafu săvârşeşte periodic slujbe şi rugăciuni, iar asistaţii sunt încurajati să participe alături de credincioşii parohiei şi la slujbele din biserică.

În prezent, în curtea Centrului socio-medical din localitatea Pechea se ridică un nou lăcaş de închinare, piatra de temelie fiind aşezată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, în septembrie 2008.

La data de 28 martie a.c., în casa de prăznuire a parohiei Pechea II, peste 200 de credincioși, în special persoane cu venituri reduse sau fără posibilităţi materiale au beneficiat de control oftalmologic și consultaţii medicale gratuite.

Acestea au fost realizate pe baza bunei cooperări dintre parohia Pechea II, reprezentată de pc pr. Valentin Diaconu şi Centrele medicale „Sanavita“ şi „Omega Eyes Optic 37“ SRL din municipiul Galaţi.

Activităţile pastoral-misionare şi social-filantropice de la parohia Pechea fac parte din proiectele anuale ce se desfăşoară în Postul Mare la aşezămintele şi instutuţiile sociale ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook