Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos,  Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită în fiecare an la 8 martie, a fost marcată în chip cu totul special la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul parohiei gălăţene „Pogorârea Sfântului Duh“.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, cei 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială care primec îngrijiri speciale în cadrul centrului, au primit vizita mai multor parohii şi instituţii de învăţământ din municipiu.

Programul a debutat cu săvârşirea unei slujbe de mulţumire pentru toate binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra persoanelor ocrotite în acest centru, după care o parte din corul Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi, coordonaţi de pc. arhid. prof. Adrian Marin, au interpretat câteva imne bizantine şi cântece religioase închinate Maicii Domnului.

În continuare, un grup de copii din grupul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“ de la parohia „Sf. Proroc Ilie“ şi elevi ai Liceului Teoretic „Dunărea“, dar şi ai Şcolii Gimnaziale nr 17 din Galaţi au pus în scenă un program cultural – artistic de muzică, dans şi poezie, menit să transfigureze tristeţea singurătăţii vârstnicilor în bucuria comuniunii.

La final, copiii au oferit persoanelor asistate flori, mărţişoare şi felicitări confecţionate în cadrul atelierelor de lucru şcolare şi/sau parohiale, iar ei au fost răsplătiţi cu iconiţe, cărţi de rugăciuni şi alte daruri de suflet, după care toţi cei prezenţi au fost invitaţi la tradiţionala agapă creştină.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook