Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit joi, 30 martie 2017, la Palatul Patriarhiei, pe Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, aflat într-o vizită oficială în România.

Preafericirea Sa a exprimat bucuria pentru includerea în program a unei vizite la Patriarhia Română şi a subliniat interesul deosebit pe care Alteţa Sa Regală îl manifestă pentru frumuseţile spirituale, culturale şi naturale ale României, devenind astfel un prieten al ţării şi poporului român.

Patriarhul României a menţionat că în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord locuiesc mulţi credincioşi ortodocşi români, ca studenţi sau angajaţi în diferite domenii de activitate a societăţii britanice. Astfel, în prezent, există peste 45 de parohii ortodoxe româneşti, păstorite de un episcop vicar şi de 42 clerici, parohii care se bucură de sprijinul Bisericii Angliei, inclusiv prin oferirea unor locaşuri de cult.

În contextul în care Alteţa Sa Regală a vorbit despre vizitele efectuate la unele organizaţii umanitare din România în care sunt implicate instituţii britanice, Patriarhul României a prezentat programe sociale ale Patriarhiei Române, precum Alege şcoala! destinat ajutorării copiilor expuşi riscului abandonului şcolar, Donează sânge! Salvează o viaţă! şi Sănătate pentru sate, pentru sprijinirea persoanelor în vârstă şi sărace din mediul rural.

Alteţa Sa Regală Prinţul de Wales a subliniat importanţa moştenirii culturale româneşti şi a apreciat receptivitatea României pentru conservarea acesteia. În acest context, a fost abordată posibilitatea unei cooperări între Patriarhia Română, Fundaţia Prinţul de Wales şi Fundaţia Pro Patrimonio, în vederea conservării şi punerii în valoare a patrimoniului cultural şi religios românesc.

Patriarhul României a primit cu bucurie această propunere, deoarece Biserica Ortodoxă Română are o preocupare permanentă în ceea ce priveşte conservarea patrimoniului naţional bisericesc.

La încheierea vizitei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit Alteţei Sale Regale o icoană lucrată în tehnica mozaic, reprezentând pe Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. Apoi, i-a mulţumit Alteţei Sale Regale pentru vizită şi a transmis Majestăţii Sale, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, urări de sănătate şi binecuvântare.

 BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook