Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În aceste zile premergătoare Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în Eparhia Dunării de Jos se desfăşoară o serie de programe misionare şi social-filantropice care au ca obiectiv oferirea de produse igienico-sanitare unităţilor medicale din oraşele eparhiei, dar şi identificarea la nivelul fiecărei parohii a câte 10 familii nevoiaşe pentru a fi ajutate cu alimente neprisabile şi materiale de igienă.

Astăzi, 5 martie 2021, în cadrul acestor activităţi social-filantropice desfăşurate de Arhiepiscopia Dunării de Jos a fost oferită Spitalului de Pneumoftiziologie din Galati o nouă tranşă de produse pentru curăţenie şi igienă, necesare şi mult utilizate în perioada de pandemie.

Ajutoarele care au constat în mai multe tipuri de dezinfectanţi, mănuşi chirugicale, clor şi săpun lichid, în valoare de 10.000 lei,  au fost pregătite de preoţi şi angajaţi ai Centrului eparhial, fiind ulterior transportate, cu respectarea normelor legale în vigoare, către unitatea medicală beneficiară.

Înainte de a fi oferite darurile, în biserica „Sfântul Spiridon“ din cadrul Spitalului de Boli Pulmonare din Galaţi, preotul capelan Romeo Tudose a săvârşit o slujbă de mulţumire către milostivul Dumnezeu şi a rostit rugăciuni pentru ajutorul semenilor încercaţi de boli şi aflaţi în suferinţă.

Spitalul de Pneumoftiziologie Galaţi este a doua cea mai mare unitate sanitară publică de specialitate pneumoftiziologie din regiunea Moldovei, de interes local, județean și regional care asigură servicii medicale, având un număr de 305 paturi.

Acest spital oferă servicii medicale diagnostice, terapeutice, de expertiză, de consiliere şi de prevenţie. Activitatea primordială a spitalului fiind acoperirea patologiei în specialitatea pneumologie.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook