Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 9 şi 10 martie 2021, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost organizată sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoţească.

În prima zi, cei 8 candidaţi înscrişi au susţinut proba psihologică, iar astăzi, în cea de a doua zi de examen, au participat activ la slujbele săvârşite în Catedrala arhiepiscopală.

Programul examenului a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, prin susţinerea probelor scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele candidaților la dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină.

Sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, de la Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi hirotoniţi şi repartizaţi în parohii.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook