Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., în cadrul manifestărilor dedicate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul spiritual al Galaţiului, s-a desfăşurat la Seminarul Teologic Liceal, aflat sub patronajul primului apostol al Mântuitorului Iisus Hristos, cercul metodic la catedra de artă, disciplina educaţie plastică. La eveniment au participat toţi profesorii de artă plastică şi desen din Galaţi.

Evenimentul a debutat cu săvârşirea slujbei de Te-Deum în capela Seminarului, după care a avut loc, partea teoretică a întâlnirii, în sala de conferinţe a instituţiei, activitate redată printr-o prezentare metodică a realizării unei icoane pictate şi partea practică, activitate desfăşurată în atelierul de pictură al şcolii.

S-a ales drept locaţie pentru desfăşurarea acestui cerc de artă şi pictură, Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, deoarece instituţia are în componenţă o secţie de patrimoniu bisericesc, prin care tinerii teologi învaţă arta iconografică bisericească, în contextul în care este nevoie de talente şi valori autentice contemporane.

De asemenea, această acţiune încununează şi finalizarea picturii capelei Seminarului, care va fi sfinţită cu ocazia Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei aşteptate cu drag de toţi gălăţenii, în „Anul omagial al Crezului ortodox şi al Autocefaliei româneşti”.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook