Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri 26 noiembrie 2010, la sărbătoarea Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, „Centrul Multufincţional de Servicii Sociale-Speraţe pentru vârsta a III-a” din municipiul Galaţi a sărbătorit un an de activitate. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a binecuvântat etajul acestui aşezământ prin stropirea cu aghiasmă şi ungerea cu untdelemn sfinţit.

Centrul a luat fiinţă odată cu punerea pietrei de temelie a bisericii parohiei, în anul 1993, dezvoltându-se, cu binecuvântarea ierarhului Dunării de Jos şi sub directa supraveghere a părintelui Costică Carp, concomitent cu zidirea sfântului locaş.

Acest aşezământ social-filantropic cu hramurile „Sfântul Stelian şi Sfântul Nectarie Taumaturgul”, îngrijeşte 50 de bătrâni, rămaşi singuri în ţară şi care întâmpină dificultăţi de ordin material şi nu numai. Dintre aceştia, 30 domiciliază în acest centru şi 20 sunt asistaţi la domiciliu.

Centrul funcţionează ca parte integrantă a Parohiei „Pogorârea Duhului Sfânt şi Sfântul Stelian”, iar dintre activităţile specifice desfăşurate aici menţionăm: consiliere psihologică de grup şi individuală, spovedanie şi împărtăşire periodică, în duminici şi sărbători.

Toţi cei prezenţi au fost invitaţi la ceas de Vecernie, la Teatrul Muzical „Nae Leonard”, din municipiu, unde a avut loc un spectacol religios artistic de binefacere, susţinut de persoane hipoacuzice în limbajul mimico-gestual, de la Şcoala specială „P. P. Neveanu”, din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook