Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ajunul sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, conform unei frumoase tradiţii păstrate în Arhiepiscopia Dunării de Jos, s-a desfăşurat „Pelerinajului Luminii – Lumina Sfântului Apostol Andrei“, ajuns anul acesta la cea de a XVIII-a ediţie.

Evenimentul a fost organizat, ca în fiecare an, de Arhiepiscopia Dunării de Jos în cooperare cu filialele gălăţene ale Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România şi Ligii Studenţilor.

Manifestarea a adunat peste 200 de tineri studenți, mulți dintre aceștia membri ASCOR de la filialele din România și din Basarabia, dar și elevi de la liceele gălățene, unii dintre ei îmbrăcaţi în tradiţionalul port popular românesc.

De la Catedrala Arhiepiscopală, tinerii entuziaşti cu torţe şi lumânări aprinse în mâini au plecat către capela Seminarului teologic ocrotită de Sfântul Apostol Andrei, intonând pe tot parcursul procesiunii troparele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv şi alte cântări bisericeşti.

La sosirea în capela seminarului, studenţii pelerini au fost întâmpinaţi de tinerii elevi seminarişti cărora le-au oferit „Lumina Sfântului Apostol Andrei“, participând în continuare cu toții la slujba de priveghere închinată Apostolului românilor.

Prin acest pelerinaj, tinerii studenţi doresc, an de an, să aducă prinos de mulţumire Sfântului Andrei, pentru toate darurile pe care le primesc de la Dumnezeu și să arate într-un chip văzut lumina izvorâtă din viața și propovăduirea sfinților.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook