Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Zilele de 16 şi 17 octombrie ale fiecărui an, sunt zile de sărbătoare pentru Eparhia Dunării de Jos, deoarece în anul 1996, Sfântul Apostol Andrei ne-a binecuvântat cu venirea sfintelor sale moaşte la Galaţi, zonă unde acum două mii de ani l-a propovăduit pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi credinţa în Împărăţia Lui cea veşnică.

Anul acesta sărbătoarea a început, ca în fiecare an din ajun, cu slujba de Priveghere, săvârşită în Catedrala arhiepiscopală, unde au participat numeroşi credincioşi gălăţeni.

Pentru a marca acest eveniment, au fost aduse spre închinare, pe lângă moaştele Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Eparhiei Dunării de Jos şi a întregului neam românesc şi sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Casian şi ale Sfântului Nectarie Taumaturgul de la Eghina, care au vizitat Eparhia cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, atunci Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în anii 2002 şi rerspectiv 2006.

Ziua de 17 octombrie, a debutat prin săvârşirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, de membrii ai Permanenţei Consiliului Eparhial, în prezenţa a numeroşi credincioşi gălăţeni.

În cuvântul său de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a rostit o meditaţie despre importanţa curăţirii sufletului credinciosului, despre „ararea sufletului omului cu plugul Sfintei Evanghelii”, după spusele Sfântului Ioan Casian. De asemenea, nu trebuie uitată, în Duminica semănătorului, activitatea Sfântului Apostol Andrei pe teritoriul României şi nu numai, ogor care i-a fost repartizat spre a fi semănat cu sămânţa cea bună.

La sfârşitul Sfintei Liturghii s-a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, în special prin cei trei sfinţi care ne-au binecuvântat Eparhia şi ţara: Sfântul Apostol Andrei, Sfântul Ioan Casian şi Sfântul Nectarie Taumaturgul.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook