Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la data de 1 octombrie, când Biserica Ortodoxă Română cinsteşte Acoperământul Maicii Domnului, este sărbătorită şi Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Această dublă sărbătoare reprezintă un bun prilej pentru Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“ din cadrul parohiei gălăţene „Pogorârea Sfântului Duh“ să organizeze ample activităţi cu caracter misionar şi social-filantropic.

În acest context, şi anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, mai multe instituţii de învăţământ şi social-filantropice din municipiu, în cooperare cu Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe Pentru Vârsta a III-a“, au participat la un bogat program cultural, misionar şi filantropic îndreptat spre cei 30 de bătrâni aflaţi în risc de marginalizare socială, care primec îngrijiri speciale în cadrul centrului.

La aceştia s-au adăugat încă 30 de persoane vârsnice asistate la domiciliu de reprezentanţii acestui centru.

În deschiderea activităţii, un sobor de preoţi slujitori în instituţiile sociale ale Eparhie au oficiat o slujbă de mulţumire pentru toate binefacerile primite, precum şi parastasul pentru ostenitorii şi beneficiarii programelor instituţiei, trecuţi la Domnul.

Evenimentul a continuat cu un program cultural-artistic, în care, tineri elevi gălăţeni de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu“, Şcoala nr. 29, Şcoala nr. 17, Grădiniţa nr. 36 şi de la Parohia „Sfântul Ilie“ din Galaţi, participanţi la programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor“, au recitat poezii şi au interpretat cântece tradiţionale specifice momentului aniversar, prin care au urmărit îndepărtarea sentimentului de însingurare şi transformarea tristeţii în bucurie şi bună dispoziţie.

De asemenea, cu sprijinul Societăţii Naţională a Femeilor Ortodoxe din România – filiala Galaţi au fost oferite persoanelor vârstnice din cadrul acestui centru daruri constând în produse de  îngrijire şi igienă personală.

La final, atât persoanele vârstnice prezente, cât şi elevii participanţi la activitate, au primit iconiţe şi cărţi de rugăciuni, apoi toţi s-au bucurat de tradiţionala agapă creştină.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook