Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Aşezămintele sociale parohiale oferă în continuare hrană caldă, alimente neperisabile şi produse de igienă familiilor cu mulţi copii, elevilor cu posibilităţi materiale reduse şi altor categorii de persoane defavorizate.

În contextul sărbătoririi hramului,  parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din municipiul Galaţi a desfăşurat astăzi, 15 octombrie, o activitate filantropică pentru semenii nevoiaşi, care, prin cantina din cadrul parohiei, au primit mâncare caldă, alimente neperisabile, îmbrăcăminte, încălţăminte, lenjerii pentru pat, prosoape şi produse de igienă în valoare de 10.000 lei.

După ce au pregătit darurile, preotul paroh Ion Gologan şi voluntari din cadrul acestei parohii gălăţene s-au deplasat la casele persoanelor asistate pentru a le oferi darurile. Ajutorul din partea parohiei a fost primit cu mare bucurie şi constituie un real folos pentru cei sărmani.                                                                                                

Activităţile care se derulează prin cantina „Sf. Cuv. Parascheva“ sunt asigurate de trei angajaţi ai parohiei, fondurile provenind din parohie și din donații. De la începutul perioadei de pandemie şi până astăzi, cantina a oferit hrană şi alte ajutoare în valoare de 100.000 lei.

Încă din anul 1998, de la inaugurarea cantinei, parohia a asigurat o masă caldă pe zi pentru 100 de persoane provenite din categorii sociale defavorizate, precum copii sărmani, bătrâni cu pensii mici şi pensionari cu venituri reduse, bolnavi imobilizaţi în casă, oameni ai străzii, dar şi persoane care au fost spitalizate sau care îşi au domiciliul în localităţile din preajma municipiului Galaţi şi care au venit în oraş pentru analize medicale în ambulatoriu.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook