Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Apostol Andrei“ din Galaţi a avut loc astăzi, 7 octombrie 2021, revederea după 20 de ani de la absolvirea cursurilor din această instituţie teologică a promoţiei 2001.

Absolvenţii au trăit momente emoţionate şi pline de bucurie la reîntâlnirea ierarhului lor, a colegilor şi a profesorilor, care timp de cinci ani i-au îndrumat, oferindu-le cele mai bune învăţături şi sfaturi pentru a deveni oameni bine pregătiţi şi de nădejde pentru Biserică şi pentru societate.

În capela din incinta seminarului, un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie, după care a urmat un Parastas pentru toţi profesorii, preoţii şi absolvenţii din promoţia amintită, trecuţi la cele veşnice şi o slujbă de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra cadrelor didactice, absolvenţilor şi ostenitorii Seminarului Teologic.

La eveniment a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe tinerii preoţi şi teologi prezenţi la Galaţi.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndemnat pe absolvenţi să păstreze cu bucurie în sufletele lor astfel de momente şi să arate recunoştinţă pentru darurile pe care Dumnezeu le revarsă permanent în viaţa noastră prin părinţi, prin profesori şi prin toţi cei care ne sunt alături.

De asemenea, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre iubirea pe care trebuie să o avem faţă de toţi oamenii şi mai ales faţă de cei care au contribuit la formarea spirituală ca oameni şi slujitori ai Sfintelor Altare

Programul de astăzi a continuat în sala de clasă a şcolii, unde a avut loc cursul festiv la care au participat atât profesorii, cât şi absolvenţii acestei promoţii. În cadrul discuţiilor dedicate momentului, fiecare participant şi-a prezentat realizările obţinute în aceşti 20 de ani, atât în viaţa profesională, cât şi în cea personală.

Întâlnirea de 20 ani a produs multă emoţie şi bucurie în rândul profesorilor şi al absolvenţilor, cu toţii conştientizând importanţa unor astfel de momente de referinţă şi de întărire duhovnicească pe drumul vieţii şi al slujirii lui Dumnezeu în societatea în care ne aflăm.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook