Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pentru credincioşii parohiei Independenţa II din judeţul Galaţi, Praznicul Înălţării Sfintei Cruci a fost un prilej de mare bucurie duhovnicească, întrucât la ceas de seară, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie pentru un nou locaş de cult.

La slujba de sfinţire, ierarhul a fost întâmpinat de cadrele didactice din parohie, de reprezentanţi ai autorităţilor locale, precum şi de foarte mulţi credincioşi, între care copii şi tineri atât din Independenţa, cât şi din localităţile învecinate.

Împreună cu cei mai mici credincioşi, Chiriarhul a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică, rânduind totodată ca ocrotitori cereşti pe Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena.

“La lumină lină, în fapt de seară, s-au aprins luminile credinţei din sufletele copiilor, ale vârstnicilor şi ale slujitorilor pentru o nouă poartă luminoasă a cerului – temelie de biserică la Independenţa. Nu putea fi o zi mai potrivită pentru aşezarea Sfintei Cruci decât la sărbătoarea Înălţării Sfintei Cruci, pentru ca, astfel, să se înalţe şi biserica , şi sufletele noastre iar comunitatea creştină să se sudeze aşa de bine, încât să rămână permanent o familie, aşa cum am văzut-o astăzi!”, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

La eveniment a participat şi grupul de bătrâni „Ştefanienii“ din comuna vecină Piscu, care a susţinut şi un program de cântece patriotice.

După momentul sfinţirii, ierarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un profund cuvânt de învăţătură şi a purtat un dialog catehetic cu copiii adunaţi pe locul viitoarei biserici. A fost o lecţie practică de religie, istorie şi cultură creştină desfăşurată la început de an şcolar, prilej cu care tinerii au „descifrat“ sensurile aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare.

La final, credincioşilor prezenţi le-au fost oferite iconiţe, cărticele de rugăciuni şi alte daruri de suflet, iar copiii au fost invitaţi de către Chiriarh la tradiţionala agapă frăţească.

*

Parohia Independenţa II a fost înfiinţată în anul 2008 prin desprinderea unui sector din parohia Independenţa.

Între anii 2008 – 2009 a fost construită actuala capelă cu hramurile „Sf. Arhidiacon Ştefan“ şi „Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt“, dar şi o casă parohială.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook