Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, persoanele asistate în cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale „Speranțe pentru vârsta a III-a“ din Galați, beneficiază de un amplu program cultural-artistic şi social-filantropic organizat cu prilejul zilei de 1 octombrie, „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice“.

Gazda manifestărilor de anul acesta a fost ”Centrului de zi pentru persoane vârstnice” din cadrul „Centrului multifuncțional de servicii socio-medicale pentru persoane vârstnice“ a Primăriei Municipiului Galați, situat în imobilul nou amenajat al Băii Comunale.

Programul s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și a debutat cu rugăciunea de mulţumire pentru binefacerile lui Dumnezeu revărsate asupra vârstnicilor și a celor ce îi sprijină și îi ajută pe acești semeni ai noștri, după care, elevi din cadrul Seminarului Teologic „Sf. Ap. Andrei“ din Galați au interpretat melodii tradiţionale alese special pentru momentul festiv, urmărindu-se prin acestea îndepărtarea sentimentului de însingurare şi transformarea tristeţii în bucurie şi bună-dispoziţie.

De asemenea, o parte dintre membrii vârstnici ai asociației organizatoare au pus în scenă o piesă de teatru, iar Ansamblul de dans tradițional grecesc „Olympos“ din Galați a susținut un frumos program artistic.

Cu acest prilej, în holul instituţiei organizatoare a fost vernisată o expoziţie de goblenuri lucrate de către o beneficiară a centrului.

Totodată, urmare unei cooperări de excepție dintre Centrul Multifuncțional şi filiala Galaţi a Societăţii Femeilor Ortodoxe din România, asistaţii Centrului au primit pachete cu alimente neperisabile şi produse de igienă personală.

La finalul activităţii, persoanele vârstnice prezente au primit din partea elevilor seminarişti, participanţi la activitate, iconiţe şi cărţi de rugăciuni, după care s-au bucurat de agapa creştinească.

Această împreună participare la activităţile social-culturale ale Centrului a avut ca scop propovăduirea iubirii creştineşti între persoanele vârstnice cu nevoi deosebite precum şi împărtăşirea din darurile credinţei şi ale culturii noastre strămoşeşti de către tinerii  prezenţi la activitate.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook